Turbo-Pegazus Kft.

A szendvicspanel magok összehasonlítása

A szendvicspanelek különböző szigetelő magokkal ellátott sokoldalú építőelemek. Milyen szendvicspanel magok vannak? Mik az előnyeik és az esetleges hátrányaik? Tudja meg itt.>>>

A leggyakrabban használt szendvicspanel szigetelő magok

A szendvicspanel szigetelő magok fő funkciója a hő-, illetve hangszigetelés és a tűzállóság. A különböző tulajdonságaik miatt azonban kissé eltérnek a felhasználási területeik is.

Az ásványgyapotos szendvicspanel

A legnépszerűbb típus. A tűzállósági tulajdonságát tekintve messze kiemelkedik a többi közül, hiszen gyakorlatilag éghetetlen, ami kiváló tűzvédelmi teljesítményt jelent. A hővezető képessége azonban a többi magtípushoz képest gyengébb.

Ezért is készül vastagabb töltettel, mint például a PIR vagy PUR szigetelő maggal ellátott szendvicspanelek.

Emellett, nehezebb is, mint a többi típus, így a PIR vagy PUR habos szigetelő maggal ellátott szendvicspanelekhez képest a szállítása és a felszerelése is valamivel nehezebb a helyszínen.

A PUR (poliuretán) és PIR (poliizocianurát) szigeteléssel ellátott szendvicspanelek

Ezek a típusok hőre keményedő, merev hab-maggal rendelkeznek, ami nem olvad meg. Kiváló termikus és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek, de elszenesednek, hogyha tűz éri őket.

Mivel többféle magtípussal ellátott szendvicspanel létezik, érdemes szakmai segítséget kérni a kiválasztás előtt. Jöjjön el a Turbo Pegazus Kft. több, mint 4000 négyzetméteres telephelyére, ahol kollégáink segítenek kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb szendvicspanel típust.>>>