Turbo-Pegazus Kft.

Szendvicspanelek

Megbízható és korszerű építési technológiában gondolkodik? Esztétikus és könnyen szerelhető építőanyagot keres, melynek segítségével a fűtésre és a hűtésre fordított energia mennyisége is csökkenthető? Valósítsa meg terveit a hőszigetelő tetők és oldalfalak, illetve a belső térelválasztók kialakítására alkalmas, ásványgyapotos, PURhabos szendvicspanelek segítségével. 

A hatalmas választékban elérhető I. vagy II. osztályú szendvicspanelek  verhetetlen lehetőséget kínálnak a tervei költséghatékony megvalósításához.

Non-Prime termékeink

II. osztályú szendvicspanelek

Garázskapu panel

Milyen előnyökkel jár a szendvicspanelek használata?

A szendvicspanel változatos lehetőségeket kínál az energiahatékony és fenntartható épületek gazdaságos tervezéséhez és kivitelezéséhez. 

A sokoldalúan felhasználható, esztétikus megjelenésű és kiváló hőszigetelési hatékonysággal rendelkező könnyűszerkezetes építőelemekből kiemelten energiahatékony épületek és tetők építhetők.

A szendvicspanel központi eleme az ásványgyapotos, illetve PUR-habos szigetelő réteg, amit a kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező és egyedi megjelenésű mikrobordázott lemezből  álló fegyverzet zár közre.

Ön tudta, hogy télen a fűtésre, nyáron pedig az épület hűtésére fordított energia többsége nem az ablakokon keresztül, hanem 30-40%-ban a falakon keresztül, 20-30%-ban a tetőn át, 10-15%-ban pedig a padlón át távozik az épületből? 

Nem mindegy tehát, hogy milyen építési megoldást választ az ipari és kereskedelmi épületek kivitelezéséhez. 

A változatos megjelenésű, gyorsan és gazdaságosan beépíthető szendvicspanelek segítségével az épület téli fűtésére és nyári hűtésére fordított energimennyiség hatékonyan csökkenthető. 

Önnek a szendvicspanel a legjobb választás, ha az építkezés során elsődleges szempont:

 • a kiváló hőszigetelési hatékonyság,
 • a sokoldalú felhasználási lehetőség,
 • a minőség és a megbízhatóság,
 • a gazdaságos kivitelezés,
 • a kiváló tűzállósággal és hangszigetelési hatékonysággal rendelkező épületelemek,
 • a gyorsaság
 • és az esztétikus megjelenés.

A Turbo-Pegazus Kft. I. és II. osztályú szendvicspanel kínálatában megtalálja, amit keres, a szerkezeti elemektől az utolsó csavarig.

Miért válassza a Turbo-Pegazus Kft. által kínált szendvicspaneleket?

A Turbo-Pegazus Kft. kiváló színvonalú és ár-érték arányban verhetetlen megoldásokat kínál Önnek építési tervei megvalósításához. 

Cégünk már 2000 óta Európa legnagyobb és legmegbízhatóbb szendvicspanel gyárainak partnere. Az általunk forgalmazott, kiváló minőségű, II. osztályú szendvicspaneleket igény szerinti méretre vágjuk.

Hatalmas, 40.000 m2-es telephelyünkön óriási árukészlet áll rendelkezésre az I. és a II. osztályú szendvicspanelekből:

 • a legnagyobb, de akár a pár m2-es anyagszükségleteket is ki tudjuk szolgálni,
 • 40 mm vastagságtól egészen 200 mm vastagságig,
 • akár 13,50 m hosszban is.

Tervei megvalósításához válassza a hőszigetelésben, tűzállóságban, hangszigetelésben élenjáró, színvonalas felhasználási lehetőséget kínáló és költséghatékonyságban verhetetlen európai szendvicspaneleket.

Megrendelését 1-2 napon belül teljesítjük. Itt kérhet ajánlatot.

A gyors és gazdaságos kivitelezés a rohamléptekben fejlődő városaink alapjait képzik. Bárhova tekintünk, építkezések sorait pillanthatjuk meg a világ szinte bármely pontján.

De ahhoz, hogy e csillapíthatatlan gyors terjeszkedési vágynak eleget tegyünk, olyan technológiákat kell alkalmaznunk, melyek az időszükségletet, a minőség és a maximális biztonság megtartása mellett lecsökkentik.

Épp ezért az építőipar egyik legkedveltebb szerkezeti eleme az úgynevezett szendvicspanel, mely gazdaságos kivitelezésének és könnyen szerelhetőségének köszönhetően alacsonyan tartja a beruházási költségeket. Valamint esztétikus megoldásokat kínál a hőszigetelő tetők, oldalfalak és belső térelválasztók kialakítására is.

A szendvicspanel a könnyűszerkezetes építőelemek azon változata, mely egy szigetelő rétegből és az azt körbezáró fegyverzetből tevődik össze, mely lehet trapézlemez vagy mikrobordás trapézlemez.

Mikor, milyen szendvicspanel elemeket alkalmazzunk?
A polisztirolos szendvicspanel, az ásványgyapotos szendvicspanel, a PUR és PIR habos szendvicspanel a tetők és oldalfalak építése esetében ajánlatos. A tetőszerkezetnek szánt szendvicspanelek esetében a felső lemezréteg ajánlott vastagsága 40-45 mm-es trapézlemez, az alsó lemezréteg pedig tetszőlegesen lehet sík- vagy mikrobordás trapézlemez.

Cégünk forgalmazza Európa legnagyobb és legmegbízhatóbb szendvicspanel gyárainak I. osztályú szendvicspaneljeit is igény szerinti méretre gyártás és helyszínre szállítással együtt.

Évek tapasztalatait összegyűjtve állunk rendelkezésre szakembereinkkel, hogy ügyfeleinknek a lehető legmagasabb színvonalon a legköltséghatékonyabb megoldásokat kínáljunk.

Telephelyünk 40.000 négyzetméteren helyezkedik el, ahol minden vásárlónk megtalálja a számára leginkább megfelelő I. osztályú szendvicspanel elemeket. Hatalmas raktárkészletünk teszi lehetővé számunkra, hogy a legnagyobbtól akár a pár négyzetméteres anyagszükségleteket is ki tudjuk szolgálni vevőinket. Termékpalettánk szélességét mi sem mutatja jobban, mint a hatalmas méretválasztékunk: 40 mm vastagtól egészen a 200 mm vastagságig tudjuk biztosítani a különböző szendvicspaneleket, akár 13 m hosszban is.

Miért nálunk vásárolja meg a szükséges szendvicspanel elemeket?

 • színvonalas német gyártású szendvicspanelek
 • kedvező árak
 • hatalmas választék

Megrendelőink számára a különböző vastagságban forgalmazott szendvicspanel elemeink biztosítják a gyors és költséghatékony kivitelezést, akár hőszigetelő falról, akár hőszigetelő tetőről van szó.

Rejtett rögzítésű ásványgyapotos szendvicspanel

Az ásványgyapotos szendvicspaneleknél is van rejtett rögzítésű hőszigetelt falpanelek, melyek ugyan azon tulajdonsággal rendelkeznek, mint a sima rögzítésű ásványgyapotos szendvicspanelek.

Ásványgyapotos szendvicspanel

Az ásványgyapotos szendvicspanelek átfúrásos rögzítésű hőszigetelt falpanelek, melyek vízszintesen és függőlegesen egyaránt elhelyezhetőek, azon épületek kivételével, ahol alacsony a belső hőmérséklet. (0 Cº-nál kisebb).

Az ásványgyapotos szendvicspanelek nemcsak a hőszigetelésben, hanem a tűzállóságban és a hangszigetelésben is élenjáró. Az ásványgyapot töltetű szendvicspanellel burkolt épületek tűzállósági határértékei a legjobbak., emiatt tűzvédelmi szervezetek műszaki átadás átvételi eljárásnál ezt preferálják a legjobban.

Átlátszó rögzítésű szendvicspanel

Az átlátszó rögzítésű szendvicspanelek átfúrásos rögzítésű hőszigetelt falpanelek, melyek vízszintesen és függőlegesen egyaránt elhelyezhetőek, és bármilyen épületen felhasználhatóak.

Rejtett rögzítésű szendvicspanel

Ezen szendvicspanelek rejtett rögzítésű hőszigetelt falpanelek, melyek vízszintesen és függőlegesen egyaránt elhelyezhetőek, azon épületek kivételével, ahol a belső hőmérséklet 0Cº-nál kisebb.

Tetőbevilágító

A tetőbevilágító sávok kéthéjú, gyárilag összeépített üvegszállal megerősített szerkezetek, melyek csak a tetőpanelekkel használhatóak, min 12%-os (vagy 7º-os) tetőhajlástól.

Rejtett rögzítésű szendvicspanel

Ásványgyapotos tetőpanel

Az ásványgyapotos tetőpanel olyan szendvicspanel, ami egy trapéz mintázatú tetőpanel, melyet általános csavarozási eljárással (átfúrással) rögzítenek. A szendvicspanel hőszigetelő magja ásványgyapotból készül és következő tetőhajlások esetén használható:

5 Cº-nál (azaz 8,5%-nál) nagyobb tetőhajlás esetén, amennyiben nincs hosszirányú toldás

8 Cº-nál (azaz 14%-nál) nagyobb tetőhajlás esetén, amennyiben lejtésirányú paneltoldás készül.

Ásványgyapotos tetőpanel nemcsak a hőszigetelésben, hanem a tűzállóságban és a hangszigetelésben is élenjáró. Az ásványgyapot töltetű szendvicspanellel burkolt épületek tűzállósági határértékei a legjobbak, emiatt tűzvédelmi szervezetek műszaki átadás-átvételi eljárásnál ezt preferálják a legjobban.

Tetőpanel

A szendvicspanel egy trapéz mintázatú tetőpanel, melyet általános csavarozási eljárással (átfúrással) rögzítenek, önmetsző lemezcsavarokkal. Kollégáink segítségére lesznek, hogy a megfelelő vastagságú tetőpanelhez a megfelelő hosszúságú kötőelemet kapja. Hasznos fedési szélessége 1000 mm.

A következő tetőhajlások esetén használható:

4 Cº-nál (azaz 7%-nál) nagyobb tetőhajlás esetén, amennyiben nincs hosszirányú toldás
6 Cº-nál (azaz 10%-nál) nagyobb tetőhajlás esetén, amennyiben lejtésirányú paneltoldás készülhet, melyet cégünk szakszerűen végzi igény szerint.

Vevőink segítségére tudunk lenni, ha a kivitelezési munkát nem cégünk végzi a tetőtoldásra való elkészítését igény szerint elvégezzük.

Valamint tetőpaneljeink univerzális hőszigetelt szendvicspanelekből állnak, mely falburkolatként is alkalmazható.

PVC vízzáró szigetelésű panel

A PVC vízzáró szigetelésű panel sík felszínű tetőpanel közvetlenül a szerkezet aljához erősíthető minden olyan épületnél, ahol a tető lejtése 1% (0,5 Cº), illetve annál nagyobb.
A szendvicspanel felhasználható íves tetők esetén is, amennyiben az ív legkisebb átmérője minimum hosszirányban 50 m, keresztirányban 20 m .

Állattartó telepek igen kedvelt tetőhéjazata, ha a PVC vízzáró szigetelés fekszik fel a szelemeneken, mivel a megnőtt ammónia maró hatását nem tudja az anyagra kifejteni és tartósabb az épület, mintha sima horganyzott és festett lemezborítás van alul.

Rögzítése általános csavarozási eljárással, amennyiben a PVC vízzáró szigetelésű anyag fekszik a szelemeneken. Amennyiben a trapéz profil fekszik a héjazatot tartó szerkezeten, úgy a rögzítés ugyanilyen csavarozási eljárással rögzítendő, de a PVC felületet forró levegővel hegesztik össze, így lesz vízzáró a tetőfelület.

II. osztályú szendvicspanel

Sokan megriadnak attól, ha valamire rámondják, hogy II. osztályú. Feleslegesen, ugyanis a német színvonal és gyártás technológia a II. osztályú termékeit is magasan az átlag fölé sorolja, főleg a hazai viszonylatokban. Tehát a német II. osztályú szendvicspanel elemek is garantálják a német minőséget és a német precizitást.

Cégünk elsőként forgalmazta Magyarországon II. osztályú szendvicspaneleket német minőségben.

Mára már Európa több nagy szendvicspanel gyártója is a beszállítónkká vált. Hatalmas telephelyünk, mely 40.000 négyzetméteren terül el, biztosítja a II. osztályú szendvicspanelek szakszerű tárolást, addig, amíg értékesítésre nem kerülnek az egyes elemek.

A hatalmas raktárkészlet lehetővé teszi számunkra, hogy a legnagyobbtól akár a pár m2-es anyagszükséglettel is ki tudjuk szolgálni a vevői igényeket a II. osztályú szendvicspaneleken belül.

Ügyfeleink a 40 mm vastagtól egészen a 200 mm vastagságig válogathatnak a különböző II. osztályú szendvicspanelek közül, melyek akár 13 m hosszban is elérhetőek.