Turbo-Pegazus Kft.

5 módszer az építőanyagok és az építési költségek csökkentésére

A felhasznált építőanyagok, az idő, az épület mérete, az építtető és az időzítés is számít az építési költségek csökkentése szempontjából. Egy új építésű ház költséges lehet, de vannak olyan lehetőségek,amelyekkel ön pénzt spórolhat meg. Íme, öt módszer, amivel akkor is tarthatja a büdzsét, ha most vág bele egy új építkezésbe.>>>

1. Alaposan gondolja át, hogy milyen építőanyagokat választ

Az olyan anyagok használata, amelyek növelik az otthona energiahatékonyságát és élettartamát, miközben csökkentik az építési munkaerő költségeket, jó választásnak bizonyulnak

A szendvicspanelek és a trapézlemezek felhasználásával ön jelentős költségeket takaríthat meg. Érdemes tehát elgondolkodnia a hagyományos téglaépítkezés helyett egy szendvicspaneles ház felépítésén.

2. Van, amikor a kevesebb, több

Egy családi ház átlagos alapterülete néhány évtizeddel ezelőtt 100-120 négyzetméter volt, később, aztán nem volt ritka a 200-300 négyzetméteres többgenerációs házak építése sem. A mai tendencia azonban a kisebb, sőt az egészen apró otthonok irányába mutat. Tehát, ha éppen építkezik, és nincs végtelen sok pénze a projekt megvalósítására, illetve az épület későbbi fenntartására, fontolja meg egy kisebb, de otthonos és komfortos szendvicspanel ház építését.

3. Csináld magad és spórolj

Számos lehetőség kínálkozik a barkácsolásra egy új ház építése során, amivel jelentős megtakarítást érhet el. Kérdezze meg a szakembereket, hogy ön ki tudja-e húzni a falból a korábbi vezetékeket vagy le tudja-e festeni a szoba falát, esetleg fel tudja-e helyezni a függönykarnist vagy redőnyöket az ablakra, mert ezzel is jelentős megtakarítást érhet el.

4. A megfelelő építési vállalkozó kiválasztása elengedhetetlen

Győződjön meg arról, hogy az a kiválasztott építési vállalkozó megbízható és elkötelezett az ön projektje iránt. Az otthonának vagy a cég új gyártócsarnokának, irodájának stb. felépítése ugyanis önnek az egyik legfontosabb befektetése. Olyan vállalkozót, illetve építőipari céget érdemes keresni a feladatra, aki osztja az ön elképzeléseit, és megbízhatóan határidőre fel is építi azt az épületet, amit ön szeretne.

5. Itt az idő!

Érdemes most belevágni az építkezésbe, még akkor is, ha az építőanyagok ára és az infláció is elszabadult.

Mert bár a különböző fa és egyéb építőanyagok ára ugyan jelentősen megnövekedett az elmúlt hónapok, illetve év során és az ellátási lánc késése miatt sok építőanyag (pl. a különböző nyílászárók) gyártása és szállítása is tovább tart, mégsem érdemes kivárni, mert az árak várhatóan a jövőben is emelkedni fognak. 

Ezért, ha elszánta magát az építkezésre, vágjon bele most, mert később még több pénzébe kerülhet!

Ha készen áll az indulásba, szerezze be a különböző alapanyagokat. Segítségre van szüksége. Vegye fel a kapcsolatot a Turbo Pegazus Kft. szakértő munkatársaival itt.>>>