Turbo-Pegazus Kft.

Milyen bevonatokkal rendelhető a trapézlemez?

A trapézlemez, épp amennyire sokoldalú és sokféle típus létezik belőle, annyira sokféle bevonattal és színben rendelhető. Melyik trapézlemez típus ajánlott kültérre és melyiket érdemes inkább beltéren alkalmazni? Melyik bevonat kínálja a leghosszabb élettartamot? Tudja meg itt.>>>

ALUCINK trapézlemez bevonat: egy jó megoldás általános igényekre

Az egyik általánosan használt trapézlemez bevonat, az ALUCINK, azaz alumínium-cink ötvözet (AZ185), ami a tűzihorganyzáshoz hasonló eljárással kerül az acéllemez mindkét oldalára.

Az ALUCINK bevonattal rendelkező lemez a levegőn és a nedves környezetben fellépő korrózióval szemben is bizonyos mértékig ellenállóvá válik, ami a legszigorúbb követelményeknek is megfelel.

Az élek védelme és a felületi megjelenés javítása érdekében ALUCINK bevonat egy SPT polimer (Easy Film®) védőréteggel is el van látva. 

Garanciális időszak: 25 év

40 év garancia a GRANITE® Storm bevonattal rendelkező trapézlemezre

A GRANITE® Storm [PUR] egy 50 μm vastagságú, matt poliuretán bevonat, ami a szemcsés struktúrának köszönhetően jól ellenáll az elszíneződéseknek és különleges megjelenést kölcsönöz a trapézlemeznek.

A bevonat erősen UV-, illetve időjárásálló. Hosszú ideig megőrzi a színét, ezért a GRANITE® Storm bevonattal rendelkező trapézlemez kiválóan alkalmas tető kialakítására is.

A mechanikai sérülésekkel szembeni nagy ellenállásának köszönhetően a szállítás és a felszerelés során nem sérül.

Garancia: 40 év

HERCULIT® [HC]: a 6 féle színben elérhető és kifejezetten tetőfedésre szánt trapézlemezre ajánlott bevonat

A HERCULIT® [HC] bevonatot Európa legjobb kohói számára piacvezető lakkokat gyártó üzemmel együtt dolgoztunk ki. A korábbi bevonatok, főleg a tető kialakítás szempontjából hagytak némi kívánnivalót maguk után, ezért egy olyan termék létrehozására mutatkozott igény, ami több kiváló tulajdonságot ötvöz magában.

Így született meg a HERCULIT® [HC], azaz a keményített poliészterrel erősített lakkbevonat, ami rendkívül ellenálló a mechanikai sérülésekkel és karcolásokkal szemben.

Garancia: 40 év, a  ZET® számára 55 év

HORGANYZOTT LEMEZEK [ZN]: egyszerű és tartós megoldás kétféle kivitelben

A horganyzott trapézlemez mindkét oldalán tűzihorganyzott. Így biztosítva a belül lévő acélmag hosszú távú korróziómentességét. A bevonat választható pikkelyes és nem pikkelyes kivitelben is. Az utóbbi, teljesen sima felület a legmagasabb esztétikai igényeknek is megfelel.

ICE COVER® ZM [ICep]: a korrózióálló vastag, szerves bevonat

Az ICE COVER® ZM [ICep] egy 35 μm vastag, szerves réteg bevonat, melynek különlegességét a 6 féle színben elérhető kristályos struktúra adja.

A korrózióállóságról az acélmagot körülvevő cink és magnézium ötvözet gondoskodik, ami a vörös és a fehér korrózióval szemben is fokozottan ellenállóvá teszi a trapézlemezt. 

Garancia: 35 év

MAT 35 Standard [TK] trapézlemez bevonat: dekoratív megoldás a mechanikai sérülések és a korrózió ellen

A MAT 35 Standard [TK] egy mindkét oldalon horganyzott fémréteggel, illetve korrózióvédő réteggel és egy oldalon 35 μm vastag, szemcsés textúrájú, matt szerves bevonattal ellátott acéllemez. 

A MAT 35 Standard bevonattal rendelkező trapézlemez egyszerre kínál könnyű formázhatóságot, dekoratív, esztétikus megjelenést és nagymértékű ellenállóságot a mechanikai sérülésekkel és korrózióval szemben. 

Az alapmodell 9 színt tartalmaz, de egyéni igényeknek megfelelő színben is rendelhető. 

Garancia: 15 év vagy 30 év

MAT 35 ZM [TKep]: dekoratív megjelenés, megnövelt korrózióállósággal

A MAT 35 ZM [TKep] a MAT 35 Standard [TK]-val vizuálisan megegyezik, de egy innovatív cink-magnézium ötvözetből készült védőréteggel védett acélmaggal rendelkezik. A MAT 35 ZM bevonattal rendelkező trapézlemez kiválóan ellenáll a fehér és a vörös korróziónak.

Garancia: 30 év

POLIESTER Interior [INT]: jó megoldás beltérre 1 színben

A POLIESTER Interior [INT] egy beltéri felhasználásra ajánlott, tökéletesen sima, fényes felületű, 15 µm vastag poliészter-réteggel bevont trapézlemez.

POLIESTER Standard [RAL]: kompromisszumok nélküli megoldás beltérre

A POLIESTER Standard [RAL], a RAL színskála szerinti színekben rendelhető, kifejezetten beltéri felhasználásra szánt, makulátlanul sima, fényes vagy metál felületű, 25 µm vastag, alap szerves bevonattal rendelkező trapézlemez.

Garancia: 10 év

SP35 Multilayer [SP35/MULTI] trapézlemez bevonat: azoknak, akiknek kiemelten fontos az esztétikai érték

Az SP35 Multilayer [SP35/MULTI], egy 40 mikron vastagságú, cink-magnézium réteggel, korrózió és UV-sugárzás elleni védelemmel és dekoratív famintázatú megjelenéssel rendelkező poliészter lakk bevonat.

Az 5 féle színben elérhető, magas esztétikai értékkel rendelkező SP35 Multilayer bevonattal rendelkező trapézlemez beltéri és védett elhelyezésben kültéri burkolatként alkalmazva is kiváló szolgálatot tehet.

Trapézlemezre van szüksége, de még mindig nem biztos abban, melyiket válassza? Kérje szakértő tanácsadónk segítségét itt.>>>