Turbo-Pegazus Kft.

Mennyibe kerül felépíteni egy hőszigetelt szendvicspanel épületet?

Egy hőszigetelt szendvicspanel épület árát meghatározni nem könnyű, mert minden projekt egyedi, és egyedi árazással valósul meg. Egy egyszerű téglatest alakú hűtőkamra, vagy egy ipari, minden extrától mentes ipari csarnok felépítése nem annyira bonyolult, mint egy különböző hajlásszögű tetővonalakkal rendelkező ingatlan felépítése, de jóval kiszámíthatóbb. Mennyire? Tudja meg itt.

Mennyibe kerül a hőszigetelt szendvicspanel?

Egy hőszigetelt szendvicspanel vastagsága, a helyszín, a hőterhelési követelmények és az egyéb építési előírásoknak való megfelelés, olyan változók, amelyeknek mindegyike beleszámít a szendvicspanel épület összköltségébe.

Egy szendvicspanel árát a gyártók és a forgalmazók határozzák meg és alapvetően nem a legolcsóbb építési anyagok közé tartoznak. A szendvicspanelek között is vannak alacsonyabb és felső kategóriás változatok. A Turbo Pegazus Kft.-nél választhat az I. osztályú és II. osztályú (nem bontott) szendvicspanelek közül.

Fontos, hogy a vásárláskor összehasonlítsa a lehetőségeket és alapos megfontolás szerint válasszon. Ha szüksége van szakmai segítségre, kérje szakértőink iránymutatását a közel 4000 négyzetméter nagyságú telephelyünkön, vagy akár e-mailben, illetve a telefonos elérhetőségünkön.

Az átlagos szigeteléssel ellátott panelek olcsóbbak, mint a nagymértékben testreszabott, teljesen gyárilag az ön igényei alapján hőszigetelt szendvicspanelek.

A munkaerő költsége

Az anyagár csak egy dolog, mert a munkaerővel is számolni kell, ami egy szendvicspanel épület esetében rendkívül nagy megtakarítást jelent.

A szendvicspanelekkel való építkezés ugyanis akár 55 %-kal is csökkentheti a munkaerő igényt a hagyományos építési projektekhez képest. Ez pedig az összköltségre gyakorolt jelentős hatása miatt nem hagyható figyelmen kívül a költségek összeszámolásakor.

Egy hőszigetelt szendvicspanel épület esetében tovább csökkentheti a költségeket, hogy kevesebb ember is elég egy adott épület felépítéséhez. Továbbá az, hogy az ablakok és az ajtók beépítése már egy teljesen kész keretbe és kivágott nyílásokba történik, tehát kevésbé munkaigényes, mint a hagyományos módon való beépítés.

A munkaidő

Bár némi időbe telik, a panelek szakszerű elhelyezése, egymáshoz való illesztése és összeszerelése kevésbé munka- és időigényes feladat, mint egy hagyományos téglaépület felhúzása, tehát gyakorlatilag kb. 50 %-os építési időmegtakarítás érhető el a szendvicspaneles építkezéssel.

Tehát az alvállalkozók, akik a belső munkákat (pl. burkolásokat, festést stb.) végzik, sokkal gördülékenyebb munkafolyamatba kapcsolódhatnak be, és hamarabb elkezdhetik, illetve végezhetnek a belső munkálatokkal.

A gyors építési időkeret egyben azt is jelenti, hogy az épületet jóval hamarabb igénybe veheti, ami egy ipari csarnok esetén a termelékenységre is pozitívan hat.

A pazarlás problémáinak kiküszöbölése

Több tanulmány is született azzal kapcsolatban, hogy mekkora a keletkező hulladék mennyisége egy építkezés során. Egyes tanulmányok szerint ez megközelíti a 40 %-ot, ami hatalmas pazarlás lenne még akkor is, ha az építőanyagok ára nem lenne az egekben. 

A szendvicspaneles építkezés ezt is majdnem teljes mértékben kiköszörüli, hiszen akár 98%-os csökkenést is jelenthet. Az építtető tehát kevesebb költséggel számolhat, hulladék ártalmatlanításával kapcsolatban, és jóval kevesebb a felhasznált anyagköltség is.

A hőszigetelt szendvicspenel épület energiafogyasztása

A szendvicspaneles építkezés egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy már rövid távon is visszahozza a befektetett pénzt, mert a hőszigetelt szendvicspanelek olyan környezetet teremtenek, amit minimális energiahasználattal nyáron hűvösen, télen pedig melegen lehet tartan. Ez jelentősen megnöveli a komfortérzetet és hosszú távon pénzt takarít meg a használójának a különböző hőhidak kiküszöbölésével és az alacsonyabb fűtési és hűtési kiadásokkal.

Összegzés

Ha tehát azt nézzük,hogy mennyibe kerül egy szendvicspanel épület felépítése, akkor a kezdeti anyagköltség lehet, hogy magasabb, mintha a hagyományos építőanyagok közül válogatna.

De ha megvizsgáljuk az építési költségekhez hozzájáruló többi tényezőt:

  • a csökkentett munkaerő költséget,
  • a megnövekedett telephelyi termelékenységet,
  • a kevesebb hulladékot,
  • a gyorsabb építkezést
  • és az összesített energiafogyasztást,

akkor azt látjuk, hogy a hőszigetelt szendvicspanel építkezés gyakorlatilag ugyanolyan vagy még olcsóbb, mint a többi épületrendszer. Hosszú távon viszont sokkal gazdaságosabban üzemelhető és komfortosabban használható egy szendvicspanelből készült ház vagy csarnok, mint bármely más épület.

Szendvicspanelekből építkezne? Nálunk megtalálja, amit keres. Itt kérhet ajánlatot.