Turbo-Pegazus Kft.

Miért a cserepeslemez az egyik legjobb választás a tetőfedésre?

A cserepeslemez tető egy speciális, nagy ellenállású és hosszú élettartamú, fém alapú tetőfedő rendszer. Acélötvözetből készül. Ismerje meg a népszerű és költséghatékony fém tetőfedő lemezek előnyeit.>>>

cserepeslemez

Miből és hogyan készül a cserepeslemez?

A legzordabb körülmények között többnyire horganyzott acél anyagokat használnak, amelyek igazán egyedi megjelenést kölcsönözhetnek az ingatlannak.

A hullámos megjelenés a hagyományos tetőcserepekhez hasonló

A acélötvözetből készült tető számos előnyt kínál:

  • változatos színekben elérhető,
  • könnyen szerelhető, 
  • időtálló,
  • jó vízelvezetésű,
  • korrózióálló,
  • kiváló ár-érték arányú választás.

Számos tartós fém használható még a tetőfedő iparban. Az így készült tetők több évtizedet is kibírnak. Közös előnyük, továbbá, hogy:

  • nagyon könnyűek,
  • természetes megjelenést kölcsönöznek az épületeknek.

Hol alkalmazhatóak?

A fém cserepeslemezek nagyon rugalmasak és tartósak, ezért szinte bármilyen típusú épületekhez alkalmasak, pl. ipari, lakossági, kereskedelmi, beleértve a mezőgazdasági épületeket is. 

Az építési követelmények teljesítése érdekében többféle stílusban elérhetőek, amelyeket megtalál a széles cserepeslemez kínálatunkban

Az épület egyedi megjelenését a változatos formák és színek garantálják. A szép és harmonikus megjelenésű cserepeslemezek jelentősen emelhetnek az épület esztétikai értékén, illetve növelhetik annak értékét, ugyanakkor, ez a megoldás kifejezetten az olcsóbb tetőfedési lehetőségekhez tartozik.

A cserepeslemez tehát egy jó befektetés, ami hosszú távú előnyökkel jár. Ezeket azonban csak akkor tudja maradéktalanul kihasználni, ha tisztában van a fém tetőfedő anyagok legfőbb tulajdonságaival is. 

Hogyan kell karbantartani a fém tetőt?

A cserepeslemez bevonatát úgy kell kiválasztani, hogy az megfeleljen az adott éghajlati követelményeknek.

Ha hosszú távon meg akarja akadályozni a tető beázását, akkor a fém tetőt érdemes legalább kétévente szakemberrel ellenőriztetni

A melegebb éghajlaton a fehér és a világosabb színeket javasoljuk, mert ezek nagyobb mértékben verik vissza a hőt, mint a sötétebb társaik. Hidegebb égövön pedig épp fordítva, inkább a szürke szín ajánlott, hogy elnyelje a hőt.

Javítás

Rendszeresen ellenőriztesse a cserepeslemez tetőt, hogy a kötőelemek tömítése megfelelő, nem öregedett el.

Az illesztéseket gyárilag úgy alakítják ki, hogy különböző áthidaló elem nem szükséges, de a tetőgerincnél vagy tető hajlásánál, törésénél profillal megegyező kúpelemet javasolt használni, amely tökéletes víz-és párazárási tulajdonságokkal rendelkezik.

Kérdése van vagy vásárolni szeretne? A cserepeslemezekkel kapcsolatban is állunk rendelkezésére.>>>