Turbo-Pegazus Kft.

A tetőfedő lemez megfelelő tárolása és szállítása

Annak érdekében, hogy a tetőfedő lemez hosszú évekig fennakadás-mentesen funkcionáljon, ne okozzon felesleges problémát és plusz kiadást, a szállítás és tárolás során több, alapvető szabályt be kell tartani. Ezzel megakadályozható az anyag szerkezetének károsodása és deformálódása. A tetőfedő lemez és bármilyen más fémlemez szakszerű szállítása és összeszerelés előtti megfelelő tárolása a garancia pozitív elbírálásának feltétele is. Ezért készítettünk egy útmutatót, amelyből megtudhatja, hogy mire kell figyelni. Íme.>>>

Így érdemes kirakodni a tetőfedő lemezt

A tetőfedő lemez és más fémlemezek kirakodásakor az anyagokat védeni kell a karcolásoktól és horpadásoktól. A művelethez több személyre is szükség lehet, mert a fém lapok 1 méterére legalább 1 emberrel kell számolni. Érdemes óvatosan bánni a lemezekkel, hogy megelőzhető legyen az anyag deformálódása.

Mennyi ideig tárolhatóak a trapéz- és egyéb fémlemezek a kirakodás után?

A csomagolás a lapok védelmét szolgálja a szállítás és a rövid távú tárolás során. A horganyzott és alumínium-cink ötvözettel bevont lemezek a szállítástól számított legfeljebb 2 napig tárolhatók a csomagolásban. A bevonatos lapok viszont akár 3 hétig is. 

Miután a fémlemezeket kivették a csomagolásból, érdemes őket megszárítani. A horganyzott lemezeket és az alu cinket konzerváló olaj réteggel is védeni kell.

Hogyan kell megfelelően tárolni a lapokat hosszú távon?

Gyakran hosszú tárolásra van szükség. Ilyen esetekben minden lapot legalább 3 fokos szögben kell elhelyezni, zárt, nedvességtől mentes helyiségben, száraz fa alátéten, több centiméterre a talajtól. Minden lap körül biztosítani kell a szabad légáramlást.

Milyen körülmények között kell a lapot tárolni?

A tetőfedő és egyéb fémlapokat nem ajánlott a szabadban vagy nedvességnek és változó hőmérsékletnek kitett helyiségekben tárolni. A tárolási körülmények ugyanis nagyban befolyásolják a tartósságát. A fémlemezt nem szabad műtrágyák, savak és más agresszív anyagok közelében tárolni.

A fóliával letakart lapok tárolásánál ügyelni kell az anyag nedvesség elleni védelmére. Nedvesség esetén a védőfóliát azonnal el kell távolítani.

Amennyiben Önnek tetőfedő lapokra, trapézlemezekre vagy bádogos élhajlított lemezekre van szüksége, itt megtalálja, amit keres.>>>