Turbo-Pegazus Kft.

Tetőfedés 50 évre egy vagyonból, vagy 10-30 évre vállalható költségek mellett?

A tetőfedés garancia egy önkéntes nyilatkozat arról, hogy a vállalkozó garanciát vállal az általa kivitelezett tetőre. A fogyasztónak ugyanis joga van ahhoz, hogy egy elvégeztetett munkára vagy egy megvásárolt termékre garanciát vagy jótállást kapjon. Egy tetőfedő anyag kiválasztásánál pedig a garancia hossza sok esetben az elsődleges döntő tényező a kiválasztási folyamatban.

A tetőfedés több évtizedre szól és a garanciát nyújtó tetőfedő anyagokkal a vásárlók szeretnék megkapni a 25-50 évre szóló biztonságérzetet.

De valóban biztonságos lesz a háza egy hosszú garanciával ellátott tetőfedést követően? Vajon megéri vagyonokat áldozni több évtizednyi biztonságért vagy van más megoldás is?

Ön elolvassa a tetőfedés garancia feltételeit a vásárlás előtt?

A legtöbben nem olvassák el a tetőfedés garancia (és egyéb termékek garancialevelén található) apróbetűs részt, ezért nem feltétlenül vannak tisztában azzal, hogy a garancia vagy jótállás mire terjed ki, és azzal kapcsolatban milyen kötelezettségek terhelik, hogy a garancia vagy jótállás valóban akár három-öt évtizeden át érvényben maradjon. 

Ön elolvassa?

Milyen feltételekhez köthető a garancia?

A garancia egyes termékek esetében rendelkezik a termék megfelelő tárolásáról, a szakszerű összeszerelésről és bizonyos esetekben a kötelezően előírt garanciális ellenőrzésekről. A legtöbb termék visszaküldése is csak egy korlátozott időintervallum alatt történhet meg, 

A tetőfedést is csak az arra alkalmas, megfelelő engedélyekkel rendelkező és hivatalosan működő, bejegyzett céggel érdemes elvégeztetni, legalábbis akkor, ha a több évtizedes garanciát meg szeretné őrizni.

Melyik tetőfedő anyagot érdemes választani?

Mielőtt a vásárlás mellett dönt, érdemes minden információt összegyűjteni és mérlegelni, hogy megéri-e hosszabb garancia időt vállalni az esetleges nagyobb költségért cserébe. Egy bölcs döntéssel ugyanis megkímélheti magát a csalódástól és a felesleges költségektől.

Mert hiába van hosszú garanciaidő, hogy ha a folyamatos karbantartások miatt, önnek folyamatosan kiadása keletkezik a tető javításából. Nem beszélve arról, hogy egy zsindelyes tető, vagy egy hagyományos kerámia tetőcserepekből készült tető nagyságrendekkel drágább, mint például cserepeslemezekből vagy a megfelelő tető profil kialakítású trapézlemezekből készült tető.

Érdemes előre eldönteni, hogy bevállal-e egy hosszú, több évtizedes garanciát, és beinvesztál egy kisebb vagyont a hagyományos cseréptetőbe, vagy egy kedvezőbb árfekvésű megoldást talál, amit esetleg 10-20-30 év után újra kell telepítenie.

Ha az utóbbit választja, akkor Önnek a cserepeslemezek és a tetőfedésre alkalmas trapézlemezek jelenthetnek megoldást. Itt választhat a tetőfedésre alkalmas anyagaink közül.>>>