Turbo-Pegazus Kft.

Szendvicspanel ragasztása: csak egy feladat, de fontosabb, mint gondolná

A szendvicspanel az építőiparban történő egyre szélesebb körű alkalmazása miatt egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. A különböző szendvicspanelekből készülő tetőfedő és homlokzati építőelemek előnyei már jól ismertek. A modern gyártási technológiáknak és a kiváló minőségű alkatrészeknek köszönhetően egyszerre praktikusak és más anyagokhoz képest, kedvezőbb áron elérhetőek, ráadásul egyszerűbben, könnyebben és kényelmesebben szerelhetőek, mint a hagyományos építőanyagoknak.

Elmondható, hogy a szendvicspaneles építkezés a leghatékonyabb építési technológia a világon, és már csak ezért is érdemes többet tudnunk ezekről a kiváló hőszigetelési hatékonysággal rendelkező, gyorsan szerelhető és időtálló építőanyagokról. A szendvicspanel ragasztása például egy olyan téma, amiről keveset olvasni.

Milyen ragasztót, vegyi anyagokat használnak a szendvicspanel gyártásához? Tudja meg itt.>>>

A szendvicspanel ragasztása

A szendvicspanel ragasztása egy fontos mozzanat a szendvicspanel gyártás során, amihez a gyártók különböző ragasztókat és vegyi anyagokat használnak. 

A szendvicspanelek három részből állnak, egy-egy külső, fémből készült fegyverzetből és egy belső szigetelő magból, amelyeket tökéletesen egymáshoz kell ragasztani annak érdekében, hogy a szendvicspanelek rendelkeznek a rájuk jellemző szerkezeti, szigetelési és esztétikai előnyökkel, illetve ezeket teljes mértékben ki lehessen használni. 

Ennek érdekében a gyártási folyamatot modern technológiák és anyagok felhasználásával kell végezni. Különös tekintettel a különböző rétegek összeragasztására, illetve összekapcsolására

Fontos, hogy mindig a megfelelő ragasztót használják a gyártók ehhez a művelethez. A poliuretán alapú ragasztók biztosítják a kötések tartósságát.

Ugyanakkor a rétegek közötti hézagnak is kellően rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy bírja az épületre ható rezgéseket, kisebb elmozdulásokat. Követelmény tehát, hogy a ragasztó egyszerre tapadjon megfelelően az aljzathoz, és engedjen egy kis flexibilitást az anyagnak.

Erre csak a kétkomponensű szendvicspanel ragasztók alkalmasak, amelyeket általában speciálisan ilyen anyagokat gyártó cégektől szereznek be a gyártók.

A polisztirol, az ásványgyapot, a poliuretán panelek ragasztási képessége

A kétkomponensű ragasztók főleg a polisztirol, az ásványgyapot és a poliuretán panelek ragasztásához alkalmasak.

Az egykomponensű ragasztók is használhatóak bizonyos fázisokban. Például, amikor egy laphoz ragasztják a különböző paneleket.

Az általunk forgalmazott szendvicspanelek Európa legjobb gyáraiból származnak. Válogasson személyesen a közel 4000 négyzetméteres telephelyünkön, a mikepércsi elágazásnál vagy rendeljen online. Itt kérhet ajánlatot.>>>