Turbo-Pegazus Kft.

A színes bevonattal rendelkező trapézlemezek felhasználási lehetőségei

A trapézlemezek a tetőfedés és homlokzati burkolás elengedhetetlen elemeivé váltak az utóbbi években, évtizedekben. Az ár és a funkció mellett ma már az esztétika is egyre inkább számít. Az épületek építése és felújítása során nem csak a praktikumot és a funkcionalitást tartják szem előtt a vásárlók, hanem az is fontos, hogy egy tető passzoljon a ház többi részéhez, harmóniába kerüljön vele. Még inkább jellemző ez a városi területeken, ahol több nagy ipari és kereskedelmi épület található. Mire használhatóak a színes bevonattal rendelkező trapézlemezek?

A színes bevonattal rendelkező trapézlemezek előnyei

A színes bevonattal rendelkező trapézlemezek épp úgy, mint az egyéb bevonattal rendelkező társaik, könnyűek, tehát tetőfedésre, külső-belső burkolatnak is kiválóan alkalmasak.

A rendkívül könnyű, mégis robosztus szerkezetű trapézlemzek gyakran alumíniumból készünek, ezért egyszerre vizállóak és nem éghetőek, tehát a tűzvédelmi besorolás szempontjából is biztonságosak.

Amikor pedig oxigén éri az alumínium lemezeket, azokon vékony alumínium-oxid réteg keletkezik, ami ellenáll a korróziónak, azaz a rozsdásodásának. 

Egy alumíniumból készült, megfelelő anyagokkal kezelt, színes bevonatú tetőfedő lemez jól ellenáll az eső, a hó és  az erős UV-sugárzásnak is. 

A hullámos alumínium lemezek rendkívül tartósak, és alacsony hőmérsékleten is nagy szakítószilárdsággal rendelkeznek, hőállóak és minden időjárási körülmény között megőrzik az ellenálló képességüket és tartósságukat.

Ráadásul a színes bevonatú trapézlemezek könnyen telepíthetőek, egyszerűen szerelhetőek, és nem terhelik meg túl nagy plusz súllyal a tetőszerkezetet.

Az alumínium-cink ötvözettel bevont acélból készült trapézlemezek is rendkívül tartósak. Ezek ugyanis összekapcsolják az acél tartósságát az alumínium korróziógátló tulajdonságával, és a cink fenntarthatóságával. Függetlenül attól, hogy a színes bevonatú lapok miből készülnek, ha megfelelő bevonattal rendelkeznek, alkalmassá válnak a legtöbb építőipari kihívásra. 

Hagyományos, standard méretű vagy speciális trapézlemezre van szüksége? Nálunk van. Itt kérhet ajánlatot.>>>