Turbo-Pegazus Kft.

2 alapvető különbség a polisztirolos és az ásványgyapotos szendvicspanel között

A hőszigetelőanyag-iparban széles körben használják az ásványgyapotos szendvicspanel és a fejlett polisztirolos szendvicspanel elemeket, mert több más előnyük mellett, remek hőszigetelő képességgel rendelkeznek.

Mi a különbség közöttük. Íme a két legfontosabb.>>>

Az ásványgyapotos szendvicspanel és a polisztirolos szendvicspanel tűzállósága

Az ásványgyapotos szendvicspanel tűzállóságának és a polisztirolos szendvicspanel tűzállóságának összehasonlításában jelentkezik az első lényegi különbség.

A szendvicspanelek hőszigetelő magja ugyanis meghatározza, hogy egy termék mennyire tűzálló. 

A polisztirol (EPS) szendvicspanelek szerves műanyagból készülnek, ezért viszonylag gyúlékonyak.

Az építőiparban sok tűzveszélyes tényező van, és az ásványgyapot maggal ellátott szendvicspanelekkel összehasonlítva kijelenthető, hogy az EPS szendvicspanelek gyúlékonyságra hajlamosabbak

Ugyanakkor, az új típusú, kiváló minőségű polisztirol szendvicspanelek egészen hatékonyan megoldják a gyúlékonysági hiányosságokat, de még ezek sem tudják elérni az ásványgyapotos szendvicspanel által kínált szinte teljes tűzállóságot.

Az ásványgyapotos hőszigetelő maggal ellátott szendvicspanelek rendelkeznek ugyanis a legkiválóbb tűzvédelmi teljesítménnyel, valamint jó teherbíró-, hőtartó- és hőszigetelő képességgel. 

Az ásványgyapotos szendvicspanelek szervetlen természetes bazaltból készülnek, amely a teljesen nem éghető hőszigetelő anyagok közé tartozik. Az ásványgyapot maggal ellátott szendvicspanelek beépítése esetén nincs tűzveszély, így az égési index a legalacsonyabb szinten tartható.

2. A szigetelőréteg nedvesség állósága, illetve nedvesség felvételi aránya

A különböző magokkal ellátott szendvicspanel típusok gyártástechnológiája alapvetően ugyanaz: két fém fegyverzet közé töltött szigetelő mag. 

A polisztirol szendvicspanel egyfajta műanyag maggal rendelkezik, így a vízfelvételi aránya alacsony. Az ásványgyapot viszont szervetlen szálas anyag, így a vízfelvételi aránya is magasabb.

Ha kiemelkedő tűzállóságra van szüksége, de szeretné elkerülni a szigetelőpanel átnedvesedését, használjon hidrofób (víztaszító) anyaggal bevont ásványgyapot táblákat a külső falszigeteléshez. Egyéb alternatívaként szóba jöhet a hidrofób hatású ragasztott habarcs és gipszhabarcs is, melyek védőréteget képeznek az ásványgyapot tábla felületén, ami nagymértékben csökkentheti annak vízfelvételét.

A szendvicspanel népszerű építőanyag, köszönhetően a dekoratív megjelenésének, gyors és kényelmes telepítési lehetőségeinek és rövid beépítési idejének.

Ha minőségi szendvicspanelre van szüksége, kérjen ajánlatot a Turbo Pegazus Kft-től itt.>>>