Turbo-Pegazus Kft.

Ápol és eltakar, avagy milyen bádogos termékeket használunk a gyakorlatban?

Akár szendvicspanelből, akár trapézlemezből építkezik szüksége lesz bizonyos típusú bádogos termékekre is. Cégünk horganyzott és festett lemezekből készít méretre gyártott, élhajlított profilokat. Mik ezek és miért nem épül nélkülük szendvicspanel vagy trapézlemez épület?

Tudja meg itt.>>>

Bádogos termékek nélkül nincs szendvicspanel vagy trapézlemez épület

A gyorsan felépíthető épületek alapvető elemei gondosan válogatott bádogos  termékek. Egy szendvicspanel épülethez alapvetően 7 féle profilra van szükség:

  • U-profil
    Ezt a profilt akkor ajánljuk, ha a szendvicspanelt állítva szerelik. Ez esetben ugyanis az U-profilba kell beállítani a panelt. 
  • Vízvető
    Vízvetőre akkor van szükség, ha fektetve szerelik a panelt, de a használata ajánlott a az U-profil mellé is.
  • Külső sarokszegő
    A külső sarokszegő fő funkciója, hogy összefogja az egymásra merőleges oldalakat és egyúttal eltakarja a rögzítéshez használt PUR-habot.
    Cégünk különböző típusú és egyedi méretű profilokat gyárt, melyek alkalmasak ajtó- és ablakszegőnek, illetve párkánynak is.
  • Belső sarokszegő
    Az általunk gyártott bádogos termékek közül a belső szegőt alkalmazzuk a mennyezet és oldalfal, illetve a tetőpanel és oldalfal külső találkozásainál.
    Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra, mert esztétikus, ráadásul a nagyobb nyílásokat is kiválóan lefedhetjük vele, ezért a különböző madarak és rágcsálók sem tudnak bejutni az épületbe. 
  • Bádogos termékek tetőszegéséhez
    Tető szegéséhez kétféle bádogos elem használható. 

Tűzfalnál  oromszegő, nyeregtető esetén pedig a két tetősík találkozásánál kupás használatát ajánljuk.

  • Csatorna
    Cégünk szögletes csatornákat gyárt, ami az egyedülálló rögzítési technikájának köszönhetően a legnagyobb terhelést is bírja és a hagyományos íves csatornákkal ellentétben, csatornatartó vasak nélkül is felszerelhető.
    A csatorna esetében fontos szempont, hogy a profil minél kevesebb helyen legyen toldva. Ezzel ugyanis minimalizálhatóak vagy akár teljes mértékben kivédhetőek a különböző beázási lehetőségek. Cégünk 6,00 méteres élhajlító gépe bármilyen szegő és élhajlított bádogos termékek előállíthatóak 6.00 méteres hosszban.
  • Kerítés
    A jól kiválasztott bádogos termékek a lemez kerítések esetében is látványosan ápolnak és eltakarnak. Ha ugyanis a trapézlemezek végét ún. kalapprofillal (a trapézbordával megegyező szélességű U-profillal) védik, egy lépésben növelhető a kerítés esztétikai értéke és a trapézlemez kerítés élettartama.
    Az általunk gyártott és kínált élhajlított elemek horganyzott és festett lemezből készülnek és ollóval vágjuk őket, hogy a horgany ne sérüljön.

Szendvicspanelekből és trapézlemezekből építkezik és bádogos termékekre van szüksége?

A Turbo Pegazus Kft. színben, kialakításban és méretben is egyedi igény szerint legyártja Önnek. Itt kérhet ajánlatot.>>>