Turbo-Pegazus Kft.

A tökéletes tetőfedő anyag 5 ismérve – Így találhatja meg az igazit!

Az anyagválasztás kiemelkedő fontosságú otthonunk tetőfedése során. Egy jó tetőfedő anyag nem csak védelmet nyújt, hanem otthonunk kinézetét is nagyban meghatározza. De honnan tudhatjuk, hogy milyen a tökéletes tetőfedő anyag?  Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan szempontot, amelyet figyelembe véve könnyedén megtalálhatja az igazit!

  1. Tartósság és hosszú élettartam

Az első és egyben legfontosabb jellemző nem más, mint az időtállóság. Senki sem szeretné gyakran javítani a tetőjét vagy esetlegesen cserélni azt. Az ideális anyagnak tehát ellenállónak kell lennie a különböző hatásokkal szemben, amelyeknek nap mint nap ki van téve.

 

  1. Időjárásállóság

A megfelelő tetőfedő anyag ellenáll a különböző időjárási viszonyoknak. Legyen szó heves zivatarokról vagy hosszú, hideg telekről, az optimális tetőnek minden esetben hatékony védelmet kell nyújtania.

  1. Energiahatékonyság

Az energiahatékonyság ezen a területen is egyre fontosabb szempont. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Az ideális tetőfedő anyagnak jó szigetelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie, ugyanis így csökkenthetőek a fűtési és hűtési költségek.

 

  1. Esztétikus megjelenés

A tető meghatározó része egy ház megjelenésének, így fontos, hogy esztétikus legyen és harmonizáljon az épület külsejével. A tetőszerkezet kinézete hozzájárul az ingatlan értékéhez és a környezettel való összhanghoz is.

 

  1. Környezetbarát anyag

Végül, de nem utolsó sorban érdemes környezettudatossági szempontból is megvizsgálni az adott anyagot. Az újrahasznosítható vagy fenntartható forrásokból származó anyagok előnyösek, mivel segítenek megóvni a környezetet és hozzájárulnak a fenntartható életmódhoz is.

Létezik tökéletes tetőfedő anyag?

 

Igen! A cserepeslemez az előbb felsorolt tulajdonságok mindegyikével rendelkezik: élettartama akár 10-40 évig is terjedhet, ellenáll az időjárás viszontagságainak, esztétikus megjelenéssel rendelkezik, újrahasznosított fémből készül és ezzel együtt még költséghatékony alternatívát is kínál.

Nálunk megtalálhatja az igazit! A Turbo-Pegazusnál igyekszünk minden ügyfelünk igényét kielégíteni, így a hagyományos cseréptetőre emlékeztető daraboktól egészen az különleges formavilágú cserepeslemezekig, minden elképzeléshez passzoló cserepeslemezt megtalálhat a kínálatunkban.

Habár az ideális tetőfedő anyagnak számos kritériumnak kell eleget tennie, azonban a cikkünkben ismertetett 5 szempont alapján egyszerűbben meghozhatja ezt a fontos döntést. Ha mégis segítségre lenne szüksége, keresse fel szakértő kollégáinkat, akik készséggel segítenek kiválasztani az Ön igényeihez leginkább passzoló megoldást!

Kérjen segítséget IDE KATTINTVA!