Turbo-Pegazus Kft.

Garázskapu kisokos

Minden garázs elengedhetetlen része a garázskapu. A modern otthonokban a garázskapu ma már nem csak egyszerűen egy funkcionális elem, hanem a ház stílusának és karakterének is egyik kifejezője. A megfelelő típus kiválasztása érdekében azonban érdemes átgondolni néhány fontos szempontont. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tényezőket, amelyek megkönnyíthetik a garázskapu választást!

Milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy garázskapunak?

Egy jól funkcionáló, hosszú élettartamú garázskapu esetében több kritériumnak is teljesülnie kell.

  • Stabilitás
  • Biztonságos nyitás és zárás
  • Tökéletes illeszkedés
  • Tartós, ellenálló kivitel
  • Esztétikus megjelenés

Milyen garázskapu típusok vannak?

 

Az igényeihez és otthonához tökéletesen illeszkedő garázskapu megtalálása érdekében érdemes megismernie a különböző típusokat. Lássuk, milyen fajták közül választhat!

 

Egyszárnyú nyíló

Egyszerű szerkezetű, hagyományos garázskapu, amely kifelé, egy irányban nyílik. A telepítéséhez és a kényelmes használathoz a garázs előtt egy nagyobb méretű hely meglétére van szükség.

 

Kétszárnyú nyíló

Hagyományos típusú kapu, amely leginkább lemezgarázsok, gazdasági épületek és raktárhelyiségek számára ideális. Ezek a kapuk kifelé, két irányban nyílnak, így nem igényelnek plusz helyet a garázs belső terében. Az egyszerű szerkezet garantálja a halk és zavarmentes működést, éppen ezért a mai napig sokan választják ezt az alternatívát.

 

Tolókapu

Ez a típusú kapu az előbb felsoroltakkal ellentétben nem kifelé nyílik, hanem oldalra tolódik. Remek választás olyan garázsokhoz, ahol a mennyezet alacsony vagy a falakon nincs elegendő hely a szekcionált kapuhoz kialakításához.

 

Szekcionált garázskapu

Ez az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt garázskapu típus, mivel maximális kényelmet, biztonságot és helytakarékosságot nyújt.  Különálló szekciókból tevődik össze, amelyek csuklópántokkal vannak összekötve, így a kapu nyitásakor a szekciók kényelmesen a mennyezet alá csúsztathatók. A működtetéséhez nincs szükség a garázs belsejében és a garázs előtt sem plusz helyre, billenőtérre.

Miért válassza a Turbo-Pegazus garázskapuit?

 

A megrendelői igényeket maximálisan kielégítve, saját üzemünkben készítjük el a különféle garázskapukat az Ön által kiválasztott trapézlemezekből és szendvicspanelekből. A színeket tekintve választhat fehér, barna, színes vagy famintás darabokból is!

Teljes körű szolgáltatásaink keretein belül biztosítjuk minden egyes megrendelőnk számára a professzionálisan kivitelezett garázskapukat és garázskapu elemeket, melyeket az ország bármely pontján gyorsan felszerelünk.

A megfelelő garázskapu kiválasztása nem egyszerű feladat, mivel nem csak praktikussági szempontból fontos döntés, hanem az otthonunk biztonsága és megjelenése szempontjából is. Szakértő kollégáink segítségével azonban könnyedén megtalálhatja azt a típust, amely minden szempontból tökéletes otthona számára! Amennyiben Ön is magas minőségű, az igényeihez passzoló garázskaput keres, KATTINTSON IDE!