Turbo-Pegazus Kft.

Miért a trapézlemez az egyik legjobb választás, ha felújításban gondolkodik?

A házfelújítások alkalmával gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik alapanyag az, ami egyszerre olcsó, tartós és könnyen szerelhető? Majd az érintettek megismerik a trapézlemez által kínált előnyöket.

Milyen felhasználásra alkalmas a trapézlemez? Milyen tényezők és jellemzők teszik ezt az anyagot rendkívül népszerűvé? Kiderül a folytatásból.>>>

A trapézlemez ára

A trapézlemez népszerűségét befolyásoló legfontosabb tényező kétségtelenül a többi alapanyaghoz mérten kedvező ára. A széles alkalmazási körnek köszönhetően a trapéz alakú fémlemezből tető, homlokzat, belső burkolat vagy mennyezet, illetve akár mobilgarázs is készülhet, aminek köszönhetően az adott ingatlan egységesebb megjelenést kaphat.

Időjárásállóság

A viszonylag alacsony ár nem az egyetlen előnye ennek az anyagnak. A trapézlemez ugyanis nagyon jól ellenáll az időjárási viszontagságoknak, így tehát a magas vagy alacsony hőmérsékletnek és az erőteljes UV-sugárzásnak is. Ennek a külső felületek, illetve a tető burkolásakor van kiemelt jelentősége. 

Széles színválaszték

A trapézlemez széles színválasztéka meglehetősen nagy teret enged a kreativitásnak és a harmonikus választásnak egyaránt. Ennek köszönhetően pl. egy új ipari épület színe a korábban felépült létesítményekhez vagy a családi házra szánt tető színe az egész épülethez, illetve a környező házakhoz igazítható

Változó profilmagasság

A különböző profilmagasságok miatt a trapézlemezek egyedi modelljei különböző felhasználású és felületű épületekhez használhatók. Családi házakhoz pl. a közepes fémlemez profilt ajánljuk, azaz a T14 és a T18 jelzésűeket.

Hatékony korrózióvédelem

A trapézlemez fő jellemzője a korrózióállóság. A vásárlás előtt azonban érdemes alaposan megnézni, hogy a kiválasztott lapok milyen korróziógátló bevonattal vannak ellátva. Ebből a szempontból a horganyzott lemezek a legjobban védettek.

Különféle lapméretek

A trapézlemezt különféle felhasználásra alkalmasak, ezért a lapok eltérő hosszban és szélességben érhetőek el, ráadásul könnyen az egyedi igényekre szabhatók.

A kis súly

Ennek leggyakrabban a tetőfedéskor van jelentősége, mert a tetőfedő anyag súlyát a tetőszerkezet teherbírásához kell igazítani.

Régebbi épületekben a tetőszerkezet gyakran megakadályozza a nehéz burkolatok, például cement vagy kerámia cserép használatát. Azoknak a tulajdonosoknak, akik el akarják kerülni a tetőszerkezet cseréjét, könnyű tetőfedő anyagot kell választaniuk.

A trapézlemez pedig az egyik legkönnyebb anyag. A súlya, modelltől függően 5-7 kg/m2 között mozog.

A trapézlemez könnyű szerelhetősége

Ha Ön pénzt szeretne megtakarítani, akkor tartsa szem előtt a könnyű telepítést és szerelhetőséget is. Ha azonban kültérre szánja, ismernie kell néhány alapvető szabályt, hogy elkerülhesse azokat a hibákat, amelyek a jövőben a tömítettség hiányát és garanciavédelem elvesztést eredményezhetnek:

  1. A trapézlemeznek teljesen légmentes burkolatnak kell lennie. Ezért az egyes lapokat úgy kell elrendezni, hogy legalább 15 cm-es átfedés legyen közöttük.
  2. Az anyag csavarozásához megfelelő csavarokat és a lemez tartós tapadását biztosító tömítéseket kell használni. Más típusú csavarok használata tilos.
  3. A fémlemezek vágásakor ne használjon hőt termelő szerszámokat. Kézi vagy elektromos olló használatát javasoljuk. Úgy jár a legjobban, ha ránk bízza a megfelelő méret kialakítását.
  4. A felszerelés után már ne vágjon le a trapézlemezből, mert a vágás nem lesz egyenletes és a keletkezett sérülések külső korróziós pontokat okozhatnak. 

Hagyományos vagy különleges megjelenésű és színű, kis vagy nagy bordázatú, trapézlemezre lenne szüksége? Nálunk van. Itt kérhet ajánlatot.>>>