Turbo-Pegazus Kft.

Szendvicspanel: megoldás a szerteágazó építési igényekre

A minőségi szendvicspanel szinte mindenféle építési igényre megoldást jelenthet, beleértve az ipari területeket, a középületeket, a kisebb-nagyobb házakat és más építési projekteket. Mi teszi olyan sokoldalúvá? Tudja meg itt.>>>

szendvicspanel

Tetőfedés és építkezés szendvicspanellel

A szendvicspanel, mint tetőfedő anyag, kisebb és nagyobb tetőfelületekre is ideális. De alkalmazható külső falakon is, pl. különböző várótermek, stadionok, mozik, nézőterek, kiállítótermek, kiállítási központok, múzeumok stb. esetében.

Leggyakrabban mégis a független ipari műhelyek, raktárak, gyárak tetőinek, illetve külső falainak építéséhez használják, mert gyors és költséghatékony építkezést tesz lehetővé.

A rugalmas szét- és összeszerelés miatt széles körben alkalmazható a gyárakban válaszfalként is. 

Az ilyen épületek általában rácsos acélszerkezet vázzal rendelkeznek. Az acélszerkezetre helyezhető lemezekkel szembeni elvárás:

  • kis súly,
  • jó hőszigetelési hatékonyság,
  • tűzbiztonság,
  • vízállóság,
  • hangszigetelési képesség,
  • tartósság.

A szendvicspanel kedvező árú és biztonságos megoldás a betonlap vagy az azbesztlemez helyett

Néhány évtizeddel ezelőtt az ipari épületek tetején gyakran előregyártott betonlapot, vagy azbesztlemezt helyeztek el. A könnyű acélszerkezetes épületek elterjedése azonban magával hozta a szendvicspanel térhódítását is, ami sokkal több előnyt kínált, mint korábban bármelyik más építőanyag.

Egyrészt jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, emellett mivel könnyű és gyors, egyszerű telepítést és rugalmas kialakítást tesz lehetővé, tehát a szendvicspanel alkalmazása mellett alacsonyabb építési költséggel lehet számolni.

Előnye, hogy többféle színben és méretben rendelhető, teljesen egyedi igényekre szabható, és esztétikus megjelenést kölcsönöz az épületeknek.

Maximálisan higiénikus környezet

A technológia gyors fejlődésével az elektronikai és gyógytechnikai szektor is fejlődik.

Ezekben az iparágakban a termékek gyártási folyamatai makulátlanul tiszta termelési környezetet igényelnek.

A szendvicspanelek felületén található színes acélburkolatok taszítják a port, és könnyen tisztíthatóak. Ezért széles körben alkalmazhatóak a magasabb tisztasági követelményekkel rendelkező gyártóhelyiségekben. Ilyenek lehetnek pl. az orvosi kellék és gyógyszergyártó üzemek, a repülőgépgyártás, a precíziós műszergyártás, az élelmiszergyártás, illetve az orvosi műtő is.

Vásárolni szeretne? Tekintse meg széles szendvicspanel kínálatunkat itt.>>>