Turbo-Pegazus Kft.

Szendvicspanelek: rövidebb építési idő, költséghatékonyabb kivitelezés

Szeretné 50-60 százalékkal lerövidíteni az építkezés idejét és a kivitelezés költségét? Akkor Önnek szendvicspanelekre van szüksége. Ismerje meg ezt a sokoldalú építőanyagot rövid összefoglalónkból.>>>

A szendvicspanelek használatának legnagyobb előnyei

A szendvicspanelek a kis súlyuk miatt könnyen szállíthatóak, és gyorsan, egyszerűen összeszerelhetőek. Amilyen gyorsan összeszerelhetőek, épp annyira könnyen szét is szerelhetőek, így minimalizálják a befejező munkákat. Ráadásul, kiváló hőszigetelő és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, tehát energiatakarékos épületek építhetők belőlük és akár belső válaszfalként is megállják a helyüket.

Akár télen is építkezhet

A szendvicspanelekkel történő építkezés előtt nincs akadály, hiszen gyorsan, hatékonyan, minimális élőmunkával állíthatóak össze az épületek az előregyártott szendvicspanel elemekből. Akár alacsony hőmérsékleten is beépíthetőek, ezáltal az időjárási viszonyoktól teljes mértékben függetleníthető az építkezés, ami hatékonyabbá, gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi a beruházást.

További előnyök

A szendvicspanelek előregyártott kompozit elemek, melyek három rétegből állnak: a két külső fém fegyverzetből és a belső szerkezeti szigetelő magból.

A szendvicspanel magok – fajtától függően – jó vagy kiváló hő- és hangszigetelő, valamint tűzgátló tulajdonsággal rendelkeznek. A burkolatok pedig elsősorban szerkezeti, mechanikai és esztétikai szerepet töltenek be.

A szendvicspanelek tökéletesen egymáshoz illeszthetőek, ezzel biztosítják a megfelelő tömítettséget és minimalizálják a hőszigetelési veszteségeket az illesztéseknél, tehát a szendvicspanel építkezéssel:

  • megakadályozható az úgynevezett hőhidak kialakulása az épületekben,
  •  jobb víz és légtömörség és egy masszív tűzállóság érhető el.

A szendvicspanelek látható és rejtett rögzítéssel is rögzíthetőek, akár oldalfalként, belső térelválasztóként vagy tetőszerkezeti elemként is.

A mag lehet PUR, PIR vagy ásványgyapot is, amelyek különböző funkciókat töltenek be:

  • A PUR magas párazáró, hőszigetelő, penészedésgátló tulajdonsággal rendelkezik.
  • A PIR jobb tűzállóságú.
  • Az ásványgyapot pedig a többi anyaggal összehasonlítva még jobb tűzállósági, valamint hangszigetelési mutatókkal rendelkezik.

Válassza ki az önnek megfelelőt vagy kérje szakértőnk segítségét.>>>